mandag 16. april 2012

Skapelsesberetningen

På forespørsel fra flere kommer den endelig: historien om hvordan jeg laget treet på badet! Det tok litt lengre enn syv dager, altså. Men siden jeg som jeg har presisert tidligere ikke er Gud, men bare Super-Kaniita, får det passere syns jeg.

Her er'n altså: oppskriften på ditt helt egne badetre!

Man starter med wedi-plater, tapetkniv og drill. Hemninger legges til side. Lat som du er på sløyden på barneskolen. Klin til!


Finn en rørlegger, og få ham/henne til å stikke inn et plastrør på passe sted.


Dra på Maxbo og kjøp hønsenetting, spa opp avbitertang, og triks og miks litt. 
...det er omtrent nå du spar opp byggeskummet ditt. Slik, ja.
Nå er du ikke på sløyden lengre, men i barnehagen. Byggeskum er moro greier når det eser opp, og lager en liten svusj-lyd.


Bland deg en god bøtte mørtelmasse, og kliss i vei!


Obs, obs: den tørker raskt... Jobb effektivt, men pass på å ha det moro underveis.
 Knudrefnuttene fjernes med en fuktig svamp...


Legg et mørtellag nummer to, la det tørke. Spa opp ønsket flis, og knus den med en hammer. Bland deg en bøtte flislim (nam nam) og gjør deg klar...
Husk å tilpasse fargene i forhold til hverandre dersom du bruker flere farger. Her var poenget å få det til å se tilfeldig ut, og det er vanskeligere enn man skulle tro. Det skjer fort at en planlagt-look sniker seg inn, og da er det viktig å være på vakt og forebygge før det går for langt...


Det tar sin tid å finne biter fortløpende som passer med hverandre. Innimellom kan det hende du blir bit-blind og lett forvirret. Ta en kopp kaffe, litt luft, og knus noen flere flis for litt friskt input. Vips: inspirasjonen er tilbake!


Inni hullene i treet kan det være moro å finne på noe ekstra. Små runde bronse"mynter" gjør alltids susen. Pippi ville vært stolt!


Så: fargefase to! Finn frem mer flis...


...og hygg deg med hammer'n! Knus knus. Det spretter og spruter fint... Og hva har vi alle lært allerede? Bruk hansker! Ikke bare under knusingen, men også under leggingen. 
Ikke tenk for mye, bare begynn et sted. Slik.

 Når du først er i gang, går det praktisk talt av seg selv. Det vanskeligste med løvverkbiten var at alle flisene varierte mer i tykkelse enn "grunnflisen", og måtte justeres med flislimet for at flaten skulle bli jevn.
Nyt materialene litt underveis... Flis kan faktisk være ganske fine (selv om jeg ikke alltid skjønner hvorfor de skal være så himla dyre).


 ...næææærmer seg! I innspurtfasen er det viktig å drikke nok kaffe, samtidig som det ikke blir for mye. Å få nok oksygen kan også være en utfordring utover dagene og kveldene. Klokkealarm på mobilen med tvangspause hver time = problem løst!
 Hver minste flikeflis på plass, og dags for fugemasse! Det gjorde bademannen gladelig for meg mens jeg var på jobb.


 På mur bruker man murmaling. Den puster godt, hvilket skal være en fordel sier bademannen min. Visstnok er dette "sesongvare" og kun i salg i sommerhalvåret på Maxbo og andre byggevarekjeder, så det kan lønne seg å dra rett til spesialforretning for maling. Personalet er der for deg, de hyggelige malingsnerdene...
Gå bananas med penselen og ikke jobb for tregt så malingen tørker før du er ferdig.


Godt å ha miniminipensel for å komme til i alle kriker og kroker...


 Mens malingen tørker kan du aktivisere deg selv. Drikk kaffe, lek med kameraet, begynn så smått å rydde sammen alle redskapene du er ferdig med (vi rydder opp etter oss, barn, gjør vi ikke?)... Eller begynn på neste prosjekt dersom du har flere på gang. Her var det rett over på hyller og andre dekorelementer. Soving er for pingler.
Ta-daaa! Sjekk at vannet renner ut der det skal og at rørlegger'n ikke lurte deg. Tenn et lys eller to og klapp deg selv på skulderen. Looking good.--- THE END ---


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar