lørdag 30. mars 2013

Svenske takter på kjøkkenet?


At gult er hot i påsken er ikke akkurat noen bombe. Men da jeg fikk en bukett tulipaner av den lokale tyrker'n på hjørnet, var den grønne vasen jeg bruker som standard allerede i bruk. En vase fra soverommet og en fra stua trådte villig til, og viste seg å matche Tiffanylampen perfekt. Og vips: svensk påskestemning i gult og blått!
Den hvite vasen med forglemmegei på ble kjøpt på Fretex for 15 kroner. Et kupp! Den ene blomsten er litt ødelagt, men hvem bryr seg? Det syns ikke med mindre man stirrer vasen i senk.


Innimellom er det gøy å prøve noe nytt. Har siklet på denne økologiske colaen en stund, og siden det er ferie slo jeg til og kjøpte en testflaske.  Det sier jo seg selv at "Curiosity Cola" vekker nysgjerrigheten?
Nostalgien slo umiddelbart inn: den smaker cola-is! Og eventuelt også som den gamle versjonen av Bugg-tyggegummi med colasmak. Mmmm! Iskald med isbiter i...


Dessuten er flasken "vaseverdig", og kommer til å bli konvertert snarlig. Et par ranunkler oppi der vil bli som balsam for vår-yre øyne!

Den turkisblå vasen er forresten fra Åhléns (salg, selvsagt). Og pensjonistfaktoren på kjøkkenet opprettholdes som seg hør og bør med tre ulike duker fra mine besteforeldre. Yummy! Lag på lag med deilig håndarbeid.
Andre vårtegn på kjøkkenet er at blad-asjettene kryper frem fra skapet. De liker seg best med snaskeaktige godbiter på. For anledningen får en liten sushilunsj duge.
Sushi er forøvrig den eneste fisken Snåsakokken liker, så vi bør egentlig prøve å spise det enda litt oftere. Slik det er nå, går det i perioder. Etter en lang sushifri periode, kommer vi plutselig på at det eksisterer, og spiser det annenhver dag til vi glemmer det igjen.
Og som vanlig får ingen blomster stå i fred. Idag er det Makrell som meldte seg frivillig som blomsterpike. Tulipaner skal både studeres, luktes på, og ikke minst slikkes rene på alle kanter. Renere tulipaner enn dette tror jeg ikke finnes akkurat nå.


Håper påsken din er god! Her pusler vi avgårde i svært bedagelig tempo, iallfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar