mandag 4. mars 2013

Eureka!

Nå om dagen (ellers også, men spesielt nå) flommer kreativiteten over her på Bjølsen, og handybuksene er på dag og natt (mest natt). I dette lyse ideers hjem er det vel på tide at det reflekteres også i belysningen?
Ta-daaaa! En "gal vitenskapsmann-lampe"! Med lette Lille Hjelper-assosiasjoner. Sjørøverskipet måtte vike, men det hadde egentlig allerede kastet loss og satt kursen for bedre farvann. 
Stua er en belysningsteknisk utfordring her med alle skråtakene. Det strømmer inn deilig dagslys så lenge det er dagslys. Men , når det er mørkt, eller til og med et lett snølag i tillegg, begynner vi å ha lyst til å skru på litt lys. Men for å bevare den luftige følelsen er det ingen god idé å henge lamper fra taket har vi funnet ut. Løsningen har vært ulike bordlamper og "stemningslamper", alle plassert et eller annet sted nærme veggen. Så var det bare å finne mange og fine nok lamper, og samtidig stoppe i tide så vi ikke drukner verken i lamper eller i lyset fra dem.
Også så kult den lyser! Både selve lampen og mønsteret i taket er helt perfekte representanter for De Lyse IdeerTM. Hvilket kupp! Og for oss som også er opptatt av at den faktisk skal gi en del lys: man kan putte i en grisesterk pære hvis man vil! Yeah!


Vet at man liksom ikke skal ta interiørbilder med lyset på, men jeg tillater meg alltid et lite unntak når selve lampen faktisk er tema. Lampens mål og mening er jo ikke bare å stå og se bra ut (selv om det på ingen måte er uviktig det heller).
Metallkrumeluregreiene som ligger oppi er skikkelig dekorative. Til kun å være metallkrumeluregreier, altså. De ser så lett henslengte ut, men så er det en eller annen luring som stappet dem inn der med genialt omhu en gang. Så enkelt - så effektivt!


Men nå må jeg løpe! Fikk en super idé. Hvor er den handybuksa?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar