lørdag 8. mars 2014

Rommet der drømmer blir til...

...og går i knas, seff. Wake up and smell the coffee, liksom. Mmmmm, kaffe! Noen ganger er det ållreit. In the morning.
NIB utfordrer oss igjen, og denne gang handler det om soverom. Yeah! Det slo meg at jeg uansett ikke har vist frem soverommet her på bloggen på veldig lenge, så nye lesere får henge i stroppen og klargjøre seg for bilde-ekstravaganza. Og gamle lesere - vel, dere får henge i stroppen dere også.


Den runde sengen fikk være med fra min gamle leilighet. At jeg liker runde former bedre enn harde kanter er det ikke tvil om, men akkurat med sengen hadde jeg en ekstra baktanke også. Hvis Snåsakokken ikke er hjemme, er det nemlig ingen fasit i forhold til plass, og jeg kan ligge opp-ned-bort-frem med hodet akkurat der det passer. En håndfast måte å røske litt i gamle mønstre på. Stakkars senga begynner å dra på åra, vel og merke, og er i mykeste laget nå. Mulig jeg må bite i det sure eplet og prøve en firkantet seng om ikke så lenge...
All kunsten på veggene er forøvrig laget av gode venner. Alle malerier (i resten av leiligheten også) er malt av Anette, min superdupre "partner in crime and non-crime". Fotografier over den lille pensjonistkommoden fra vakre og talentfulle Inger, og silketrykkene over senga fra alle tiders crazy-kreative Trine (som jeg har skrevet om tidligere her). Det er straks mer personlig å ha vegger som er dekorert av venner, syns nå jeg, og tenker på dem hver gang jeg ser det fine de har laget.
Det finnes seff minimalt med tilbehør til en rund seng, så sengeteppet måtte jeg sy selv i mine glade dager på Teisen. Jeg kan innrømme at det gikk med noen symaskinnåler og at jeg kan ha bannet en gang eller to. Kanskje til og med tre. Teppet er enormt stort og uhåndterlig (tenk deg knappenåler rundt på hele greia, og meg oppi der, og hender som desperat forsøker å holde vekten av alt stoffet slik at det ikke strekker seg under symaskinen. Og en saks som skal komme til bak hele skiten. The pain!), men var verdt det til slutt. Og nei, dere andre med rund seng: jeg gjør det ikke igjen, selv om dere har både penger og sjokolade.


Til rund seng hører runde nattbord. Våre er fra IKEAs Stockholm-serie. Generelt er vel soverommet det mest IKEAfiserte rommet i heimen for vår del. Den lange og passe smale hylla/skap-tingen er også derfra. Perfekt for oss med skråtak og behov for mer oppbevaringsplass!
Selv om soverommet ikke er på "verstinglista" stæsjmessig her hjemme, kommer det frem at vi ikke har et minimalistisk hjem. For å si det mildt. Et velplassert skopar er det alltid plass til, sammen med andre nyttige og unyttige ting vi liker. I dette tilfellet er nok de fleste tingene ting jeg liker. Snåsakokken liker radioen, da.

 
Han liker forresten sparegrisen også. Den er nå full! Jippi-kay-yeah! På tide å tømme'n og finne på noe moro sammen. Idag matet vi endene sammen, men det var gratis, så det jeg mente var altså noe moro som koster spenn. Woop woop!


De tingene som ikke er fra IKEA er stort sett fra Indiska, som denne finfine knaggrekken. Den vakre grønne kommoden som jeg har eid i mange år er også derfra.


Stephen Fry ønsker meg god morgen på varierte, men alltid britisk-høflige vis. Det er fuglekvitter i bakgrunnen og greier, og han tiltaler meg "Madam" - slik skulle enhver vekking vært. For en BBC- og kostymedramajunkie som meg føles det helt naturlig (bortsett fra at å rives ut av søvnen av en vekkerklokke alltid er mest unaturlig).

Jommen snek vi ikke inn en TV med innebygd DVD-spiller også:
Skapene som henger hulter til bulter er et resultat av at jeg gikk litt bananas med Bestå-enheter fra IKEA. Symmetri er dølt. Dessuten fikk vi noen små ekstra nisjer ved å montere dem slik. Fortsatt husker jeg hvor tunge de var å løfte mens jeg skulle skru og sikte og whatnot samtidig. I anledning kvinnedagen (og alle andre dager, sånn egentlig) er det viktig å huske at man alltid er sterkere enn man tror hvis man bare gidder å prøve.2 kommentarer:

  1. Så deilig å se et rom med masse humorinnslag. Pus var såvisst et vakkert, mykt et :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det skal hun ha! :D Og innimellom er hun så visst et humorinnslag hun også, puser er gratis underholdning i heimen ;) Takk for fin kommentar, og happy søndag!

      Slett