søndag 20. oktober 2013

Toalett på trykk

Jepp! Da har bloggen figurert i trykket blad for første gang! Ikke et stort interiørblad, oh no. Her erre fokus på renhold (nettopp, nettopp) og tips til heimen, så da Lilleborgs magasin Plusstid ønsket å gjøre en reportasje på det maritime toalettet, hang jeg i stroppen, tok pent imot goodiebag med nyttige rengjøringsprodukter og hygieneprodukter, og inviterte journalist og fotograf inn på kaffe.
Artikkelen finner du HER hvis du vil lese den, men det var ikke (iallfall ikke på Mac) flere enn ett bilde der, så hvis du er skikkelig hard-core-fan, spar du opp papirversjonen av bladet. Det er gratis å abonnere, via Lilleborgs nettside. Hvis du spør pent, får du sikkert ettersendt dette nummeret også (nr 3/2013).
Det er ikke hver dag noe så intimt som doen min brettes ut i blader. Heldigvis har jeg allerede brettet den ut på bloggen, og er dermed god og oppvarmet på "utbrettingsfronten". Og heldigvis er jeg anonym. intimt føles det uansett ikke, toalett eller ei. Det kan jo være at alle de blodtørstige haiene og piratene gjør at man alltid er i en viss beredskap, og ikke slapper nok av til at intime følelser slipper til?
En av de morsommere effektene av et slikt besøk, er seff at en profesjonell fotograf tar bilder som er mye bedre enn dem man tar selv. Med reflektorer og lamper, og kamerautstyr som koster mer enn dette toalettet iallfall (sikkert mer enn tre maritime toaletter, tipper jeg faktisk)... Så her følger et nytt bilderas, denne gang fra fotograf June Witsøe:
Fargene kommer litt bedre frem med skikkelig lys, syns du ikke? Og sikkert noe fancy etterredigering, tipper jeg. Kanskje på tide å lære meg Photoshop ordentlig? Jeg var den kløpper'n da Photoshop var på versjon seks-syv-ish, men versjon ti som jeg har nå (i tillegg på Mac og ikke PC, som jeg hadde i mine spede unge voksendager) er så forskjellig at jeg ikke skjønner opp og ned på noe som helst...


Innimellom glemmer jeg fremdeles at det er litt funky for en person som aldri har vært her å gå på do første gang... Vi må nok forvente et og annet latterbrøl langt inn i neste år, tenker jeg. 
Når jeg ser bildene nå, kommer jeg på at sist jeg tørket støv var rett før denne fotoshooten. Ups. Godt jeg er i det huslige hjørnet denne helgen. Da vet du hva jeg gjør ikveld for å si det sånn. Spørsmålet er om det er hyklersk å figurere i et blad med fokus på renhold, og til og med (med de beste intensjoner) motta renholdsprodukter fra samme blad, men prioritere tedrikking og pusekos? Hmmm...
Det så jo, ved nærmere ettersyn, såpass mye bedre ut med mer lys her inne at man kanskje fremover bør tenke på å gå på do med døra vidåpen for å slippe inn dagslys? Eller ikke? Selv om jeg ikke legger skjul på at utseendet virkelig var viktig da jeg pusset opp dette rommet, går funksjonalitet tross alt alltid først, og du skal få gå på do i fred. Lover *uten piratjugekors*.2 kommentarer: