onsdag 16. oktober 2013

Nede på bunnenFor en ukes tid siden var Snåsakokken og jeg helt på bånn, for å si det slik. Av en innsjø, altså. En uventet bonus på tur i Maridalen. De holder på å utbedre en demning, og har tappet ut masse vann, slik at vi nysgjerrige kan ta oss en grundig kikk på hva som egentlig foregår på bunnen...


Her var det altså et ganske stort vann. Vi har vært der før vi, da var det fullt av badende barn og med grillende familier langs kanten. Det har vokst til ganske bra med planter her, men er fremdeles mykt og såpass squishy at man må hoppe fra stein til stein for å ikke plumpe (selv om jeg nå engang pleier å plumpe uansett, slik vi klumsekopper ofte gjør). Sprekkene i jorda var noe av det mest funky, syntes nå jeg. Litt postapokalyptisk, nesten. "I visited doomsday, and all I got was this lousy skistav".


Ifølge litt ikke så avansert research, kan vi nå slutte at det med stor sannsynlighet er flere som går på ski på isen her om vinteren. Og at noen gjør som Oddvar Brå, og kunne dratt tilbake og hentet resten av staven sin nå hvis de hadde kommet på det. Vi fant også fiskeutstyr, klær og opptil flere bevis på at folk er dårlige på å ta med seg søpla si hjem etter at de har vært på tur.

Vi var heller ikke helt alene, viste det seg. Denne hesten forsøkte forgjeves å gjemme seg bak et tre i det skrinne landskapet. Selv om han har gjort en grundig jobb kamuflasjemessig, og fargen nesten går i ett med omgivelsene, skal det litt til å lure drevne svaksynte med nye briller...
En fyr i kano klarte å nyte de vannrestene som var. Det ble litt sånn "Visit Norway", egentlig. "Come join the vikings in the wilderness", liksom. Hvis noen stjeler innsjøen din, får du deg bare en mindre kano og padler uansett. Ute skavvi værra åkkesom!
Det beste av alt er seff at høstlyset er på plass. Nam nam, crispy lys og luft! Maridalen er utrolig vakker, og merkelig lite "trafikkert" hvis du sammenligner med for eksempel nordmarka. For oss er det praktisk talt rett borti gata, men vi har ikke vært der så ofte som vi egentlig vil. Målet fremover er å bli bedre kjent her. Kjøpe kart og snakke med kjentfolk. Bake mer turmat og fylle termosen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar