mandag 21. oktober 2013

Happy Hobbit!Ja, dere, da erre dags for gjettekonkurranse: hvilken høstlig hendelse sammenfaller stort sett med slippet av julemarsipan? (det var litt over to uker siden, slik for ordens skyld)...
Jepp! Du har rett: det sikreste nerde-høsttegn i verden, nemlig at billettene til årets nerdefilm legges ut for salg. Yeah! De ivrigste legger seg ut i kø omtrent akkurat samtidig som marsipanen legger seg på hyllene. I år: "Hobbiten: Smaugs Ødemark"!


Ringenes Herre, Star Wars, Harry Potter, Hobbiten... Stort sett er det premiere på ett eller annet rundt desember en gang. Jeg har alltid elsket Tolkien og fantasy generelt, og da først og fremst bøkene. Men med Peter Jacksons Ringenes Herre-filmatisering slapp jeg endelig skuldrene, lot film være film og "boka-er-best-innvendingene" ligge hjemme, og tillot meg å flyte inn i magien på lerretet.

Jeg må innrømme at karakterene fra filmene nå har blandet seg fint inn med hodets egenkonstruerte karakterbilder. Det er en fin blanding, altså, der filmkarakterene kanskje til og med står sterkest igjen. Men det får være greit. Det samme har skjedd med Harry Potter, og til og med Game of Thrones (selv om min Jaime fremdeles er hakket hvassere enn HBO sin).
Selv om jeg ikke lenger prioriterer å bruke ukesvis på å ligge i kø før billettslippene, er jeg ikke snauere enn at jeg i det minste piner meg opp i de sene nattetimer/grisetidlige morgentimer på slippdagen. Kostyme: check! Termos: check! Frokost: check! Klappstol: check! Ekstra og backup-ekstra ullundertøy: check! Soloppgang utenfor Colosseum: check!


Denne gang fikk jeg akkurat snauset til meg premierebilletter, woop woop! Det er ingen selvfølge, det var mange foran meg i køen. Så da tar jeg med meg mine nerdeste nerder, og trer inn i Hobbitens verden for andre gang. Får se nå, da, etterhvert som handlingen utspiller seg, om enda flere av "bokbildene" i hodet kuppes av Peter Jacksons tolkninger? Heldigvis for meg har han god smak. Hans dverger er blant annet adskillig mer attraktive enn mine... Og det var først etter den første Hobbit-filmen at jeg fikk øynene opp for Thranduils elg ("elk" på engelsk er vel strengt tatt heller en krysning av hjort og elg, men classy er den åkkesom).


Hele resten av året trives jeg med å være en mer diskret (yeah, right!) hverdagsnerd, og har ikke nødvendigvis kledd meg ut bare for at jeg syns kappe kan være praktisk innimellom. Men hallo: jeg har premierebilletter! Jejejejejeeeee!

<total nerdehumor> "I will diminish and go to Bjølsen, and remain Kaniita"</total nerdehumor>

1 kommentar:

  1. Her var det koselig! Besøk meg også, vel! Se for eksempel det populære innlegget mitt om handling: http://camilla-camillasblogg.blogspot.no/2012/09/ok-er-du-klar.html

    SvarSlett