tirsdag 1. mai 2012

Bjørnebærselvrealisering

Bli et bedre menneske - lag en batch cupcakes idag!



 Du trenger:

225g sukker
100g romtemperert smør
2 egg
300g mel
1 1/2 ts bakepulver
3 1/2 dl bjørnebær
1/2 vaniljestang

Og til vaniljeglasuren:

4 store eggehviter
200g sukker
250g romtemperert (men svalt) smør
2 ts vaniljeekstrakt


Aller først rører du smør og sukker hvitt...


 ...og visper inn eggene.






Knus bjørnebærene med stavmikser eller noe annet...


 ...og bland inn i røren vekselvis med det tørre.


 Slik, ja. Så skraper du ut frøene av vaniljestangen og rører dem inn til slutt.


 Stek midt i ovnen ved 175 grader, omtrent i 20 minutter. Det er nok røre til 12 muffinsformer.


Mens godbitene står i ovnen, begynner du på glasuren. Hell eggehviter og sukker i en ildfast bolle, og visp med håndvisp i vannbad til blandingen når ca 65 grader eller til sukkeret smelter inn (eller til armen detter av).


 Fjern umiddelbart bollen fra varmen, og visp med elektrisk mikser til blandingen er hvit og flyffy og marengsrøre-ish. Ikke minst til den er kald.


Det tar omtrent 10 minutter.


 Tilsett smøret litt etter litt. Så tilsetter du vaniljen, og visper noen minutter til for sikkerhets skyld, til røren er jevn og fin...


Putt glasuren i en sprøytepose - eller kliss den på med skje eller slikkepott for den autentiske, gammeldagse før-cupcake-looken. 


Når kakene er avkjølt, er det bare å gå bananas med glasur og pynt. Jeg kjørte et vårlig bær-tema, men litt velplassert glitter og kakestrø i moro fasonger er jo heller aldri feil... 


Voila! Dine gjester vil elske deg uforbeholdent! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar