tirsdag 1. mai 2012

Them ninja-brownies

Du trenger:

250g hvetemel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
250g smør i terninger
200g kokesjokolade (jeg bruker med 70% kakao)
400g sukker
4 egg
(valnøtter eller andre nøtter hvis du vil)

Og til glasuren:

400g kondensert søtet melk (= 1 boks)
120ml brunt sukker
85g usaltet smør i terninger
2ss lys sirup
2 ts vaniljesukker
(3 ss crunchy økologisk peanøttsmør)

Start med å blade det tørre og sette det til side i en bolle som en god Ingerid Espelid Hovig. Mål opp sukkeret også, i to enheter à 200g. Begynn så å hakke sjokoladen...




Putt sjokoladen og smøret i en ildfast bolle, og sett den over vannbad. Rør, og la alt smelte.


Når det er smeltet, tar du bollen av vannbadet og rører inn 200g sukker.


Mens sjokkisrøra avkjøles litt, lager du eggedosis med eggene og resten av sukkeret.




Kooose med eggedosisen, ikke stress.


Bland halvparten av eggedosisen i sjokkisrøra...


...så er det melblandingens tur...


...og så resten av eggedosisen! Yeah!


Smør en 22x22cm firkantet form. Eller, hvis du ikke har en, mål til oppi langpanna og lag en improform av aluminiumsfolie og bakepapir. Funker som skudd i brownie!


Stekes på 175 grader (varmluft) midt i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk med en pinne.
Mens den står i ovnen, kan du preppe glasuren.


Hvis du for eksempel måler akkurat i overkant med smør, men kompenserer ved å kutte litt på sukkeret, er min hypotese at det nå har blitt lavkarbo-nøkkelhulls-kake. Ekstra sunt, altså. Eller i det minste innenfor denne kategorien kake.


Putt melk, brunt sukker og smør i en tykkbunnet kjele (eller i det minste ikke en veldig tynnbunnet en...).


Spa opp sirupen, og kos deg med de klissete kvalitetene.




Og så til min lille superingrediens, som jeg kom på at jeg ville ha oppi fordi peanøtt er digg. Og det var det! Nam nam peanøttkaramell! Men den kan godt skippes hvis du vil ha en renere karamellsmak på din karamell.


Og så til biten du ikke vil fucke opp. Varm opp på middels varme til smør og sukker er løst opp. Konstant omrøring, merk mine ord! Skru varmen litt opp, skru vifta over komfyren på max, og rør absolutt hele tiden til det koker og tykner, og småkoker til 105 grader (ca 5 min småkoking).


Hell over kaken, og avkjøl.


Du står seff fritt til å stoppe der. Jeg, derimot, liker å leke med maten. Idag var det hjerte-, ninja-, minihjerte- og snegleformen som fikk kjørt seg. Obs: det hjelper å vaske dem i varmt vann mellom hver utstikking, brownie er noe kliss...




Den oppmerksomme har kanskje allerede resonnert seg frem til at det er en hel del brownie som ikke fikk bli med i de ferdige kakene pga form-formen? Omtrent som når man baker pepperkaker, ender man opp med en ubrukelig mengde kake som "noen" dessverre blir nødt til å spise med en gang, gjerne mens det er lunkent... Stakkars, stakkars, browniemaker!


Legg på fat, og inviter noen gjester.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar