søndag 20. mai 2012

Å skape et skap

Nå er jeg sprekkeferdig av dårlige ordspill på "skap" som jeg prøver å ikke drukne dere i... Someone put me out of my misery! Gnarf!

Neida... Poenget er bare at det har vært skaping på gang her på Bjølsen hele helgen, både på den ene og andre måten. Nei, jeg skaper meg ikke, det er heeelt sant (og nå skal jeg slutte, altså. Lover!).

Hele lørdagen gikk med til å sy, fra morgen til kveld. Non stop, må vite, siden kjolen skulle brukes av en konfirmant allerede søndag formiddag...
 Det ble mye håndsøm, så det tok ganske lang tid...
Stakkars den i utgangspunktet slanke sydukken Sophie Rockefeller, hun var rett og slett for feit for kjolen til den vevre konfirmanten, og følte deg dertil ubrukelig. Det ble kjapt på og kjapt av, for å si det sånn. Og jobbing "på gølvet" - det passer jo bra i en arbeider-bydel?


Så slag i slag gikk det, at siste prøving og tilpasning kom og gikk uten at jeg fikk tatt bilder av vidunderet. Men den fornøyde (og litt nervøse, iallfall på lørdagskvelden) konfirmant har lovet meg noen.
Her i huset er ikke søndag hviledag akkurat - med mindre du er katt, da. Så på tross av stølhet både her og der, våknet Handy-Kaniita raskt til liv etter et par kopper kaffe. Svisj, der var slagbor, støvsuger, skruer og vater på plass! I skapet denne gang.


Jommen ble ikke dette nok en mulighet til å henge fargerike knagger over det hele!


Lysekronen er fra Indiska. Det var for hardt å forlate den i butikken, så den fikk bli med hjem. Det er lenge siden, og jeg ante ikke helt hvor den skulle henge - bare at den skulle henge, og at det skulle være hjemme hos meg. It shall be my squishy forever! Nå mangler vi bare en lyspære...


...også fikk jeg kick, og hang noen av knaggene i en tom ramme. Så kom de litt i fokus, liksom. Hot spot for de lekreste hattene?


I gamle rammer med ferdige passepartout mangler bare bilder av venner og familie. Eller av noe annet fint. Er du venn eller familie og har lyst til å sende meg et kult bilde av deg selv eller noen andre jeg kjenner? Eller har du et kult bilde som jeg bør ha i skapet mitt? Førstemann til mølla får plass bak glass!


 Det var forresten et større prosjekt å få opp opphenget til krona. Hva gjør man når man ikke har noe 16-bor? Jo, man bruker en 6'er, og står og moser det opp og ned og rundt til øyne og ører er fulle av gips og trespon! Mission accomplished!


Skråtaket fikk seg en finfin LED-list fra IKEA. "Ledberg" heter den, og koster bare 95 for pakke med 3 led(d).


Bak døra er det ikke plass til noe som helst. Nei, vent: plingeldingelgreia jeg kjøpte i St.Petersburg for noen år siden er jo akkurat tynn nok, og gjør enhver døll vegg litt mer actionfylt. Andre har ris bak speil, jeg har plingeldingel bak døra.


Det tar på å skape et skap! Men nå er det snart ferdig, og jeg har til og med nok kleshengere! Utpakkingsbonanza begynner nuh!

2 kommentarer:

  1. Å, den kjolen så nydelig ut! :D
    Og lysekrona <3

    SvarSlett
  2. Takk! :) Har sett bilder av konfirmanten i den nå, hun så ut som en flagrete alv. Supervakker! :) Og når får man noen gang nok av fine lysekroner? Var i Ljubljana i helgen og så et par stykker som dessverre ikke går i noen koffert...

    SvarSlett