fredag 13. september 2013

Kattvalkade!

Hva er det som knuser enhver linselus? En linsepus, selvfølgelig! Det er ikke uten grunn at det er så mange katter på internett... Så mange bakeinnlegg og slikt det har vært på bloggen i det siste, er det lett å forstå at Melis og Makrell ikke kjenner seg sett, forstått eller verdsatt om dagen. Ikke er de på Facebook engang (de prøvde Catbook i sin ungdom, men fikk ikke helt kick. Nei, det er ikke kødd).
Pusene har hatt en finfin sommer full av saftige insekter (både ekte og imaginære). De har hatt mye moro med skjærene utenfor kjøkkenvinduet og alle tilgjengelige poser, esker og vannansamlinger som ikke befinner seg i vannskåla.


Det de er aller best på, er seff kos. Og soving. Og alt imellom der. Noen ganger ser jeg hvordan de ligger og lurer på hvordan inni huleste de klarer å slappe av i de rareste stillinger. Men merkelig nok,  hvis jeg imiterer dem, syns jeg ofte at de har et poeng. Har du prøvd å ligge som en katt noen gang?


Å ha en sovende eller kosende katt liggende på seg tror jeg må være en kur mot nesten alt. Bortsett fra tissetrengthet, sult og tørst, da. vanskelig å reise seg og avbryte kosestunden... Jeg tror de kan lukte at man snart vil reise seg, og så setter de katteutpressingsblikket i deg og skrur malingen på fullt.
I sommer har godplassen i vinduskarmen vært flittig i bruk, og hvis det ikke er Makrell som ligger der kan du banne på at det er Melis. Bein og haler tyter ut både her og der, men ingen av dem har falt ned til nå.
Noen av sovestillingene funker dårligere å imitere. Melis har begynt å sove med kinnet på tørkestativet nå i sommer, ikke vet jeg hva hun får ut av det... Kanskje hun treffer et ukjent akupressurpunkt ellerno? Hem hem.
Det er Makrell som er vår lille Houdini in spe, hun skjønner ikke alltid sitt eget beste og vikler seg inn i poser og bager som en annen mark, uten tanke på hvordan hun skal komme seg ut igjen. Innimellom hjelper vi henne, men det er mer fristende og stå og se på og le. Og med én gang hun endelig er ute av posen? Back in she goes!


Sengetøybytting er en annen familieaktivitet. Maken til kule hulemuligheter skal du tross alt lete lenge etter...


Kattedagene er altså fulle av spenning, men fullest av alt av soving, gjesping og kos. Også lek, og fåfengt fuglejakt. Men at fuglene er utenfor vinduet og kattene innenfor gjør ikke at disse optimistene gir opp, oh no... Oppmerksomt nærvær og litt flaks, tenker de, så er det tross alt bare et spørsmål om tid. Som de jo har en hel del av.
Noen ganger er det ålreit, noen ganger er det ålreit, noen ganger er det helt ålreit.

4 kommentarer: