mandag 1. april 2013

Jubileum og greier!


Med handybuksa hengende på døra mellom slagene og vakkert vårlys med innebygd regnbue som skinner inn, kom jeg på at det idag er akkurat et år siden vi flyttet inn i leiligheten. Nei, det er ingen aprilsnarr. Et år går raskt. Svisj!


Det har vært et spennende år, et morsomt år, et slitsomt år, et trist år - slik et år er for de fleste. Men det at året har foregått på Bjølsen, og i nettopp vår leilighet, slutter vi ikke å glede oss over. Det er nærmest litt magisk, siden så mange ting rundt kjøpet av leiligheten virket for gode til å være sant, og tilnærmet "meant to be". Selv skeptikeren Snåsakokken fikk seg et lite drypp av skjebnetro akkurat der - tro det eller ei!
Vi gikk rundt i gatene og lurte på hvordan våren ville oppleves her, og sommeren, høsten og vinteren. Og vips, er en syklus fullført, og selv om vi begge nok syns vinteren er i overkant barsk selv her på Bjølsen (ja, vi er inhabile Bjølsomane), må vi kunne si at året som helhet er mer enn godkjent.

(Og, ja: det stemmer at de vårlige bildene ikke er fra Bjølsen, men fra en av turene vi gikk i påsken (med Bjølsen som utgangspunkt). Det å kunne gå langs elva ned til sentrum og andre steder er en av mange ting vi liker med beliggenheten, og påsken har virkelig hatt ut-på-tur-aldri-sur-fokus.)
På visning dobbeltsjekket vi at planløsningen vi ønsket oss var mulig. Vi så for oss livet i leiligheten, i lyset fra alle takvinduene. Vi koste oss med tanken på å se Poirot sammen i et kosehjørne i stua. Og nå, et år etter, har vi i løpet av påsken for første gang både sett Poirot og koblet til TV-kanaler. Ooooh! Det var akkurat så koselig som vi hadde håpet!


Selv med kanaler og Poirot, er det kun ett program Melis og Makrell virkelig digger: Shark Tank! Oh yeah! Det er en DVD som lå i en utstillingsmodell-DVD-spiller Snåsakokken kjøpte i sin tid. Perfekt bildekvalitet og flere lydspor-muligheter. Vår favoritt er "lounge", evt "ambient" for variasjonens skyld. En killer på cocktailparty! Og ikke minst: super puseunderholdning!
Både vi og pusene ser frem til et nytt år på Bjølsen. Leiligheten har blitt koselig og neeeesten helt ferdig for denne gang, det gjenstår små prosjekter her og der, men de er kun lystbetonte. De neste store prosjektene ligger litt frem i tid, så vi kan bruke god tid på planlegging, og på å legge det opp slik at de også blir morsomme og knirkefrie. Litt mer øvelse på å gå forbi Bjølsen Bakeri uten å kjøpe kake, nå, så er vi i boks...

Nytt år - nye muligheter!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar