mandag 8. april 2013

Jeg velger meg aprilgrønn!

Vårforberedelsene går sin gang her hjemme. Første vårtegn er som vanlig (ja, dette skjedde også da vi bodde hver for oss og han var mye på besøk) at jeg kommenterer til Snåsakokken at lyset ser helt fantastisk ut. Han smiler da lurt, og sier at han vasket samtlige vinduer på mandag. Har jeg ikke sett det? Jeg syns jeg så den Jif Universal-flaska på soverommet! Men det er først når den fulle effekten skinner inn og bader oss i vårsol at jeg skjønner hvor møkkete de vinduene faktisk har vært. Ooooh...

Det kribler i de lysegrønne fingrene, og jeg har lyst på mer grønt. Mer! Men siden jeg fremdeles ikke har full tiltro til at jeg kan multitaske med å holde for mange planter i live, tyr jeg til alternative løsninger i år. Siden ifjor vår har jeg drømt om å male noe i fargene "Aprilgrønn" og "Palmetto" fra Jotun. Grønn er min favorittfarge, frisk og naturlig som den er, og disse to tok meg med storm. Det var nesten så jeg hadde lyst til å kjøpe malingspannene bare for å kunne kikke oppi dem innimellom...


Heldigvis fant jeg en verdig malingskandidat på Finn, og kunne sette i gang.
Etter å ha grunnet skjenken, laget jeg mønster i sparkel på to av dørene. Noen som kan gjette at jeg allerede savner Hawaii?
Og så: grønt er skjønt! Kjør på! Utfordringen her var presisjonsmalingen rundt alt metallet. Godt at tålmodighet er en dyd - og at jeg er periodedydig...
Det tok litt tid å bestemme hvilken farge som skulle hvor, men jeg syns uttrykket ble balansert til slutt. Fornøyd! Grønnbalansen er den nye hvitbalansen!


Sparkelmønstrene klæsjet jeg altså på med pensel mens jeg sendte varme tanker til regnskogen på Hawaii. Jepp, det var en ekstra kald dag i Oslo. Og jeg drakk ananasjuice. Syns det fungerte bra med malingen over. 
Hjertebladene (som jeg ikke vet hva heter) slanget seg rundt kjempestore trær, og er noe av det frodigste og regnfriskeste jeg har sett. Hva er vel bedre enn å transportere dem hjem til seg selv så minnene vekkes hver dag?


Vårlig tilbehør får plass sammen med oppbevaringseskene. Pip pip! Både fugler og blomster kan også brukes som hårpynt. Temaet fra skapdørene tas igjen i en "autentisk" fake Hawaiisk lei (blomsterkrans). Når sånt ligger fremme, kommer jeg oftere på at jeg har det, og vips er det på plass i dagens outfit!


Kombinert med behovet for grønne ting, kommer behovet for orden, rydding og kasting. Vår er renselsestid. Her på syrommet var det å få den ferdige skjenken på plass en forutsetning for at andre ting kunne ryddes på plass, og at rommet nå er oversiktlig og klart til bruk for nye prosjekter. Mon tro om jeg ikke skimter et vinterkåpeprosjekt? Vinterforberedelser midt i vårforberedelsene? Man kan aldri begynne for tidlig, det viktigste er å være klar i tide og ikke fryse ihjel. Vel. Det aller viktigste akkurat nå er å nyte våren når den først er her! NIBs utfordring for april heter "Vårforberedelser", så da prøver jeg meg og ser om mine forberedelser slår an. Det er jo tross alt fint med grønne alternativer for oss "blomdödare"?Vår, trallala vår, trallala vår, trallala vår, trallala våååår! I ååååår!


6 kommentarer:

 1. Helt nydelig grønnfarge! Detaljene er annerledes, og synes jeg er kult. Liker godt at du har valgt brune esker på toppen, de to fargene går veldig god sammen. Lykke til i utfordringen! :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk! :D Ja, syns brunt passer godt til. Litt flaks, det, de boksene har jeg hatt i omtrent åtte år ;) Men det er jo ofte sånn at flere av tingene man liker har en tendens til å gå sammen? Ha en supermandag! :)

  SvarSlett
 3. Så fint skapet ditt blir!
  Deilig grønnfarge!
  Ønsker deg en NydeligFlott mandag
  og lykke til i Nib´s utfordring!
  Klem fra julie :-)

  SvarSlett
 4. Takk! :D Knaskefin mandag til deg også! :)

  SvarSlett
 5. Nydelige grønntoner, og veldig stilig skap. Imponert over motivene du har laget med sparkel, utrolig kreativt og fint.

  SvarSlett
 6. Tusen takk! :D Og ha en superlørdag!

  SvarSlett