tirsdag 12. juni 2012

Parsell-kveld

Den evige tidssjonglør vet aldri sitt eget beste, og har i tillegg til alt annet nå en parsell å følge opp. Søndag kveld var det på høy tid å få ut finger'n, det kom nemlig purringer fra alle de happy øko-hippiene, à la: "det spirer ikke hos deg?!?".

Så etter en dags heavy rydding og boring, bar det til Bjørvika.


Poteter med groer i gir meg litt frysninger, det blir litt alien-mareritt-aktig... Og ikke aner jeg hva slags type det er engang, de kom fra en gigantisk sekk fra jobben til Snåsakokken, merket "Odd Potatoes". Jaja, litt rare poteter er jeg klar for, det er jo ikke sånn at potet som kategori ikke er litt traust og mainstream fra før.
Sammen med frøene strødde jeg en eller annen hippie-sopp som jeg fikk av en fyr. Det er visst som doping for spirene, sett i et øko-landbruks-perspektiv. Gjødsel og annet juks er strengt forbudt. Mulig jeg må kidnappe noen meitemark snart og etablere en arbeidskoloni...


Vannkanner og alt utstyr er til gratis utlån, det eneste man behøver å ta med seg er eventuell kaffetermos og et harmonisk i-pakt-med-naturen(-midt-på-en-byggeplass)-smil.
Voila! Ferdig plantet og vannet! Snart får vi se om potet, squash, slangeagurk, gulrot, rødbet, erter og spinat trives her. Litt pinlig nå hvis det ikke spirer. Men identiteten som blomdødaren henger godt i selv om de siste to somrene har vært grønne og fine, så det kan jo hende det er det som er den egentlige meg?


 I de fleste andre kassene spirer og gror det. Det hele ser litt absurd ut, med vakker sjø, operaen, og en gigantisk byggeplass med diverse heisekraner som nærmeste naboer...
Å være her og grave og pusle ga mersmak, må jeg si. Litt slitsomt på den gode måten, litt meditativt, litt frisk luft og litt pjatt med nye folk (type "slå av en prat" over gjerdet)...
Sjekk det finurlige selv-vannings-systemet! Lurer på hvordan det funker... Snart er det sommerfest her, får suge noen gode tips ut av de andre da.


2 kommentarer:

  1. Herlighet, så gøy! Tror jeg må skaffe meg en egen parsell med tiden. :)

    SvarSlett
  2. Det syns jeg du skal :D Moro moro...

    SvarSlett