onsdag 8. mai 2013

Vår på bordet

Jepp! Nå skyter det frem overalt, og blir grønnere fra dag til dag. Hurra! Jeg følger seff opp stemningen, og vårer det til til selskap her hjemme.


Det er dags for lyse vårfriske farger, blomster, pip-piper og paljetter. Paljettløperne (det er to som overlapper) er fra H&M Home, og har ligget lenge i skapet og ventet på våren.


Fuglene (fra Rice) har vært innom på bloggen før, men får stadig nye arbeidsoppgaver. Snåsakokken tuller innimellom med mine små språklige levninger fra oppveksten i Bærum. Jeg slipper blant annet aldri unna den gangen jeg begeistret utbrøt "se, pip-piper i plenen!" (det var altså fugler i parken). Idag kjører vi "pip-piper i plenum" på bordet.


Serviettene er brettet på tre ulike måter, og blandet. Kan gå med på at det kanskje ikke ser tilfeldig ut (ja, sølvtøy gjør det med et bord), men det er lov å prøve seg... Den ene brettingen har jeg ikke gjort før, men kom på underveis. Jeg kaller den "yoga" (ser du at den står i bro?).
Jeg vet at jeg har nevnt det mange ganger før, men jeg syns nå engang at det er litt komisk at mesteparten av det jeg ser på som hårpynt blir kjøpt inn i interiørbutikker, blomsterbutikker og byggevarehus. Så bruker jeg det i håret i et par år til jeg plutselig kommer på at det sikkert funker som interiørpynt også. Kirsebærblomstene er fra Home & Cottage, bladranken med små blå blomster er fra Indiska, og prestekragene er fra Åhléns (alt er gammelt).


Et flott bord holder ikke i lengden, man må ha mat også. Arbeidsfordelingen denne kvelden var klar: Snåsakokken fikser saltmat, Kaniita fikser søtmat. Hvem som tar seg av penger og gull er fortsatt uklart.


Når vi først har en av våre felles favoritter, nemlig lammecarré, er det viktig å passe på at det er nok, så vi har like godt et eget backup-fat. Det er høy gnafsefaktor rundt bordet, og vi er glad for at vi husket servietter. Den gode smaken inntil beinet er viktigere enn etikette, og leppestift kan alltids fornyes.


For en gangs skyld ble sjokoladefondanten min mislykket, men heldigvis kan man utsette folk man kjenner for sånt innimellom. De er tross alt prøvekaniner, og man må finne seg i at alle nye krumspring ikke funker. Denne med mango og chili ble rett og slett litt rar i konsistensen, og smakene druknet litt. Dessuten måtte jeg på do i et kritisk øyeblikk, så den var litt mindre flytende enn den skulle. Du vet at det ikke er helt på plass når det er sorbeten som blir kommentert, og ikke fondanten. Neste gang kjører jeg heller den siste jeg var superfornøyd med, med kaffe, kahlua og appelsinskall i. Yummy!


Mislykket dessert til tross: ingen sulter ihjel hos oss. Jeg hadde en Kaniita-crazy bake-ekstravaganza i helgen og tok muligens litt av. Bare litt. Tre sorter makroner (lager et eget innlegg om dem før du aner ordet av det), sukkerbrød/bløtkake, gelé med blåbær og hjemmelaget supergod vaniljesaus, og et bananbrød med sjokolade og valnøtter som vi ikke orket å sette frem fordi vi var så mette. Det står i frysen og gleder seg til å få sine 15 minutters berømmelse ved en senere anledning.


Er det rart vi glemte å sette frem sjokoladen? Courtesy of Anthon Berg og det hele... Snåsakokken så seg nødt til å spise dem dagen derpå så de ikke skulle føle seg oversett. Hvilken pliktoppfyllende, empatisk mann!

6 kommentarer:

 1. Virkelig en fest å lese og se. D

  SvarSlett
 2. Julie Drivenes9. mai 2013 kl. 15:04

  Nå ble jeg plutselig veldig sulten.. melder meg frivillig til å komme på middag hos deg ja! Fryd for øyet og sikkert smaksløkene også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Jeg blir også sulten av å se matbilder, og må ofte gå og ta meg en liten snack ;) Smaksløkene var happy som bare det, og overstyrte magen skikkelig sånn at vi følte oss som mette slanger! :D Ha en knaskefin torsdagskveld!

   Slett
 3. Så morsomt!! Satt og smilte her for meg selv mens jeg rullet nedover og så på bildene:-))
  Klarte ikke legge inn kommentar på katteinnlegget, så prøver her...
  Nydelig dekket bord og maten ser fantastisk ut!!
  Siri

  SvarSlett
 4. Tusen takk :D Så fint at du fikk deg en smilestund også! :)

  Kaniitaklem!

  SvarSlett