søndag 12. mai 2013

Senoriita Kaniita gjør GironaMed en kjapp pit-stop i Barcelona, dro jeg til Girona i noen dager for å besøke min gode venninne Anette. Aprildager i Spania var som en sniksmak på våren! Så jeg fikk lyst til å dele noen bilder med dere. Kanskje det smitter, og vips er det full vår her også?
Kaffe inne i varmen om vinteren er namnam, men det er noe eget å drikke den på en plass i sola, mens servitører gestikulerer og snakker høylytt på spansk. Nå skal det sies at det blir ganske deilig å drikke kaffe i sola i Oslo også når den tid kommer. Woho!


Ulempen med takvinduer er at de ikke ser så kule ut fra utsiden, og at man verken kan ha skodder eller ting i vinduskarmen. Jeg koser meg heller med andres vinduer der jeg kan, og setter pris på privatlivet og lyset.

Hvem skulle trodd at vaffelparty i Girona involverer brunost? Og ikke hvilken som helst brunost, mind you, men en julespesialost!?! Godt var det iallfall.


Gamlebyen i Girona er superkoselig, og nettopp: gammel. Jeg digger å utforske små borggårder og bakgater. Plutselig snubler man over en liten hage ellerno.


...eller en fotoshoot?
Paljettskoene får alltid kjørt seg idet jeg først får ånden over meg, og går og går som en annen Duracell-Kaniita over brostein og hundebæsj.
Som barka nerd, setter jeg seff alltids pris på at noen har bygget opp byen sin så jeg føler jeg er i Minas Tirith (fin by fra Tolkiens univers for deg som ikke er så nerd). Happy!
Og så til hundretusenkronersspørsmålet: fører denne trappen til mat? Man kan jo ikke drive og gå i all evighet uten å matvrake seg innimellom?


Oh yeah! Jeg snublet over en øko-happy-hippi-vegansk café med et ledig bord i sola! Feed me!


For oss med shoppingstopp er siesta genialt: alt er stengt, men man kan vindusshoppe så mye man vil. I det minste i de butikkene uten gitter og persienner foran vinduene.


Noen av tingene jeg ser skulle jeg ønske at fikk plass i kofferten. Samtidig kunne jeg ønske jeg var mindre lovlydig, så jeg for eksempel kunne smøget en fin gatelykt med meg i veska. I wish...


Hvor mange is er det lurt å spise på én dag (innenfor et tidsrom på fire timer)? Alle gode ting er tre, tenkte jeg, og ble kvalm men fornøyd. En liten generalprøve til 17. mai.


En miniferie er SÅ mye bedre enn ingen ferie! Sol, gamle bygninger og iskrem til folket!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Bare hyggelig :D Det var en fin by, altså. Og nå har visstnok en av restaurantene der stjålet "verdens beste restaurant"-tittel fra danske Noma...

      Slett