onsdag 29. mai 2013

Badeendene realiserer sitt fulle potensiale


Woop woop! Badeandsamlingen (eller skal jeg kalle den badeandansamlingen bare fordi det er så sjelden jeg får mulighet?) er en viktig del av interiøret på kontoret mitt. Selv om vi har en super vaskedame, er det litt i heftigste laget å kreve ukentlig støvtørking av samtlige ender. Ansvaret faller altså helt og holdent på meg. På høy tid da, at jeg tar med hele hurvebunten hjem til badekaret for en overmoden vask og litt moro!38 liter badeender pluss en bag - det er jo noen. Litt sær måleenhet, kanskje, men du skjønner tegninga. Med de hjemmebaserte endene tipper jeg at vi lander på rundt 43 liter.Vel oppi karet er det flere av dem som blir såpass slappe at de legger seg på siden. Til forveksling ser det hele lett postapokalyptisk ut. Det hjelper ikke på stemningen at to av endene kvekker i kontakt med vann og nekter å stanse. De kvekker i tillegg på skift og i litt forskjellig toneleie - mens alle flyter rolig og stille rundt. Absurd er kanskje ordet.
Etter en grundig vask tappes vannet ut igjen, før jeg fyller karet opp nok engang. Denne gang kun fordi det er gøy. Tenker på det som den todelingen jeg husker fra barndommen, der den fryktede hårvasken med vann i øyne, ører og nese og whatnot eksisterte side om side med yr lek med små plastfigurer og dopapir som ble papirgrøt som kunne selges til lutleie foreldre for 50 øre... Ikke heeelt sammenlignbart kanskje? Men jo, jeg tror badeendene nå gleder seg over at den harde gnukkevaskingen er over, og de kan kose seg og slappe av.

 Men det er jo ikke bare badeender som liker å leke! Plask, så fikk de selskap!
 *Plask! Plask! Plaskplaskplask! Plaskeplask! Iiiiiiih! Plask!*Det er en skandale, jeg vet det, men dette er første gang badeendene gjester badekaret i leiligheten! Systemer skal gjennomgås, de rette omorganiseringer skal gjøres, lederne må beklage (og igjen forsikre oss om at de jo er opptatt av å være gode ledere og vil lede bedre nå som opplevelsen tydeligvis er at de ikke strakk til) - og så blir det nok ikke lenge til alle badeendene er på plass i karet igjen. Yeah!


Endene kommer fra så mange ulike steder at jeg mister litt oversikten innimellom. Et par av dem er arvet (farsarva til Snåsakokken) og beviste at gammel kvalitet utklasser nymotens fiksfakserier any day. Istedenfor å ha hull på undersiden og kantre som noen idioter, har de et lite hull i stjerten, og flyter dermed som stabile helter...


Selv om jeg prøver å være upartisk og generelt omsorgsfull, må jeg innrømme at jeg jo har mine favoritter. En hel del, altså. Mini-Dracula er en av de kuleste syns jeg. Sammen med Dracula-Dracula. Hver for seg er engelen og djevelen ålreite nok, men sammen...for et team! 


Mange av endene er presanger, blant annet denne søte dama. Folk som kjenner meg og har vært på kontoret, vet etterhvert hvilke ender jeg har, og plukker ofte med seg nye ender i utlandet eller fra loftet sitt. Noen få ganger får jeg en jeg allerede har, men stort sett har det beleilig nok vært snakk om nytteender som man ofte trenger to eller tre av. Helsepersonell, for eksempel. Alle doktorer liker å ha både to og tre sykesøstre i nærheten.


Den store anden spiller liksom en pappa-/Gud-/taxi-rolle. Han multitasker også som sparebøsse.


Når nå engang badeendene fikk vaska seg, ville slørhalen som bor her hjemme også oppi. Hvem er jeg til å nekte henne det?


Selv om de fleste endene etterhvert så litt slitne ut, må jeg si de kvekkende endene holdt ut helt til slutten. De stoppet aldri, men volumet gikk noe ned, så batteriene varer nok på ingen måte evig. Blessing in disguise.Nå er fargene på badet ganske duse og organiske i utgangspunktet, så jeg må si jeg syns det gjorde seg med noen fargeklatter. Og de er jo bare på besøk, så den rolige spa-følelsen kommer tidsnok tilbake. Akkurat nå var jeg mest hypp på "spa møter Tusenfryd - på speed"-følelsen. Check!
Etter badet er det dags for tørking. Det er en omstendelig prosess å skvisje vannet ut av alle, men det må til. Og så rett på mykt håndkle og dryppe av seg over natten.


Når alle står stilt opp slik får jeg assosiasjoner til et politisk møte, et vekkelsesmøte eller noe slikt. Se dem for deg på Youngstorget eller Rådhusplassen. "Alt går and!" konkluderer Jens Stoltenand til stormende kvekking...Pusene var skeptiske under hele badeseansen, sannsynligvis på grunn av kvekkingen, men sikkert også på grunn av den generelle happystemningen. Når ting hadde roet seg og kvekkingen stanset var det på tide å bli venner, slikke litt på og generelt vise hvem som er sjefen.


Litt av en helg for kontorendene! Det var som en miniferie. Deres første. Nå er de uthvilte og klare for nye harde uker på jobb. Akk! Eller skal vi si gakk?


  "Kva-kva-ra-kva-kva-kvaaa-kva-kva-kvaaaaa! Kva-kva-ra-kva-kvaaa-kvaa-kva-kva-kvaaaaa! Kva-kva-ra-kva-kva-kva-ra-kva-kvaaaa-kvaaaaaa-kvaaaaaaaa"


4 kommentarer:

 1. Nå lo jeg godt! Så herlig innlegg!!!!!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, du kan tro jeg lo litt selv også :) Nok en fin kveld på Bjølsen... ;)

   Slett
 2. Du er ikke sann. Helt utrolig!! F(and)taktisk ! Hvilken samling. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker, takker :) Man kan bli and-ektig av mindre. Velst-and på en an(d)en måte. Vann gjør seg bedre med en and (eller hundre) ;)

   Slett