fredag 8. november 2013

Vinterstemning


Jepp! For to dager siden var det bare å innse det for min del. Jeg hadde glemt lua hjemme, og kjente at det skulle jeg virkelig ikke gjort. Overgangen fra "lue iblant" til "lue på hver dag for å unngå å dø" er altså overstått, og vinteren er herved offisiell. Brrrr!

NIB har utfordret oss igjen, denne gangen handler det om vinterstemning. For meg handler vinter og god stemning inne som ute om mange ting, men aller øverst på lista står "holde meg god og varm". Flaks for meg at jeg slumper til å eie alle pledds mor...
Mat og varm drikke trekker alltid stemningen opp på vinter'n syns nå jeg. Pukka-lageret holder nok en knapp måned til sånn som jeg bøtter nedpå om dagen (kjøpte 15 (!) pakker på salg for noen uker siden).


På dagen kommer vinterlyset tytende ned fra takvinduet, og da er denne plassen perfekt for putlete håndarbeid som broderi. Dessuten har jeg lenge planlagt å lære meg å hekle, så da er det en perfekt unnskyldning at det snart er mest behagelig å sitte inne under mitt store pledd!
Matmuffinseksperimentene har fortsatt i godt tempo, så som ekornet og bjørnen er Kaniita nå klar for vinter i sin lille hule, med frysen full av godsaker som bare trenger en kjapp oppvarming og en klatt kesam eller syltetøy. Yummy!


Når hovedmålet som sagt er å unngå å fryse, og i aller beste fall være behagelig varm, er det ingen hindring å bruke lue (og innimellom til og med votter. Ja, faktisk.) innendørs. Hvilken jeg liker best går i bølger, men i år som ifjor heller jeg mot kaninlua jeg kjøpte i Praha for mange år siden. Det er koselua si, det!


Pusene er alltid med, enten på fanget, eller midt oppi håndarbeider eller annet jeg holder på med, eller så ser du dem ikke, og da har de stort sett funnet seg et supert gjemmested de tror du ikke har oppdaget. Også lussssker de på deg...


Vottene er også fra Praha, og SÅ gode og varme! Det er ikke alle som risikerer at vottene flyr på hverandre mens du aner fred og ingen fare med hendene i fanget på bussen? Men jeg liker litt ekstra spenning  hverdagen.


God vinterstemning her på Bjølsen allerede, altså. Og bedre skal den bli!

6 kommentarer:

 1. Oioi, pleddet så helt uvirkelig ut! Tør jeg spørre hvor det er anskaffet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kjøpte jeg på Finn for et par år siden, det er visst egentlig et sengeteppe, og er "etisk" alpakkapels (sånn at de bruker pelsen til allerede døde dyr, siden de er døde uansett) og SUPERvarmt. De som solgte sa navnet på butikken de kjøpte det i, det var en av de fancy interiørbutikkene på vestkanten, men kommer ikke på navnet nå... Hvis jeg plutselig får et anfall av god hukommelse, kan jeg gi deg et pip ;) Happy helg til deg så lenge!

   Slett
 2. Dette var en herlig blogg
  for ein stol
  dæne klask i gulvet
  la meg til som føller her:)
  nyt kvelden
  klem Eli:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så koselig at du likte både blogg og stol ;) Velkommen som følger! Og happy kveld til deg også! Kaniitaklem!

   Slett
 3. Vinterstemning i min stil! Herlig bidrag, lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! :D Ha en superkveld og -uke i vinter'n!

   Slett