torsdag 15. august 2013

GatemoteGlem alt du har hørt om hipp og trendy gatemote. Hipsterne tar seff feil. At de befinner seg på gata mens de fotograferes, gjør dem ikke til autoriteter innen gatemote. Oh no. Velkommen til den ekte gatemoten. Vegvesenet, eat your heart out!
Se bare de flotte detaljene på den maskuline modellen av "under opplæring"-vesten! Mandig gaffateip møter vel så mandig elektroteip i denne frekke skyggeleggingseffekten. Rød hjelm fullfører looken, og viser tydelig motesans hos vår heite mannlige modell.


Vi ser et litt mykere uttrykk i kvinneavdelingen i år. L-en i en godt synlig rødfarge, men med rosa prikker og kaninører for den lille feminine touchen. Her er det ingen tvil om at det er en motebevisst og vågal dame som beveger seg i minst 30km/t mot lappen! 


Hovedmotivasjonen før oppkjøring ligger selvfølgelig i muligheten til å kaste denne flotte, men likevel motemessig kortlivede, vesten. Mange muligheter utfolder seg da for den klesglade, og avhengig av vær, humør og kjøresituasjon kan alt fra skinnjakke og jeans til full kjøredress være spenstige muligheter. Variasjon må være stikkordet her.


På tide å dele et lite innsidetips nå. Gatemotens høyborg ligger kanskje ikke der du tror...
Alle som er hypp på gatemote som ikke er overpriset, drar nemlig til motorsykkelverdenens navle: Liertoppen Kjøpesenter. En virkelig perle av et senter, der det stort sett bare er crappy butikker igjen. Bortsett fra en mc-klesbutikk med supert utvalg og priser som er gode nok til at det er verdt turen.


Vi har kjøpt både hjelmer, jakker og en bukse her denne sesongen. Og spist lunsj på McDonald's i samme slengen, bare for å kunne svare på spørsmålet: "hva gjorde dere i helgen, da?". "Næh, ikke stort, sjekka ut no'n tilbud på Liertoppen og spiste på mækkærn". SÅ verdt det!
Hår- og brille-situasjonen er et annet aspekt vi som er opptatt av gatemote må ta stilling til. For en dreven linsebruker er vinden en utfordring, og løsningen kan ligge i solbriller med styrke. Pass på at du finner noen du syns er både behagelige og fine. Tilfelle gråvær er vanlige briller med i sideveska.

Man skulle tro at en teknisk god flette skulle holde lenge og ligge godt under hjelmen, men dengang ei. Småhårene flakser og fyker med en gang farten runder 40km/t. Hårspray, da kanskje? Nja, hårene ligger pent, men da lugger solbrillene. Ævve! What to do?


Løsningen er nærmere enn du tror. De hippe pensjonistene bruker nemlig hårnett. Dette er kjøpt på Manglerud senter, Oslos ukronede konge av pensjonistknutepunkter. Dette er senteret der alle handlevogner har påmontert forstørrelsesglass, og rullatorfaktoren er skyhøy. Her føles det riktig å be om to pakker hårnett, og så lete seg opp et marsipankakestykke.
Jeg skal ikke begynne med dagens outfit og sånn her på bloggen, altså, men innimellom er det viktig for oss trendsettere innen gatemote å dele noen tips med de mindre hippe. Sånn. Da er det bare å sette kursen mot Liertoppen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar