fredag 15. februar 2013

Velkommen til vårt bibliotek!

Helt siden mine første turer til Praha, der favorittbaren raskt ble "Bar & Books", har jeg hatt en hemmelig drøm om en bibliotekbar. Denne baren var tre hakk mer classy enn de andre (skal egentlig ikke så mye til), og hadde et fantastisk utvalg whisky (ganske sjeldent på den tiden) og deilige cocktails. Og James Bond på TV-skjermer uten lyd, men med britisk tekst. Og bartendere i dress/bartenderinner i elegante draktkjoler og perlekjeder. Men nå drømmer jeg meg helt bort her og må komme tilbake til poenget.

Poenget var nemlig at nå som vi faktisk har en bar, var veien kort til å konvertere den til bibliotekbar! Yeah!
Både Snåsakokken og jeg er veldig glade i bøker. Men etter at Kindle kom, har den åpenbare plassbesparingsmuligheten gjort at det "harde" bokutvalget hos oss er forsvinnende lite. Vi har rett og slett ikke plass. Med tungt hjerte har vi kvittet oss med bøker som aldri vil bli lest fordi de er utkonkurrert av en elektrisk dippedutt. "Hvordan lager du en bibliotekbar uten bøker?", lurer du kanskje på?
Svaret er enkelt: sy gardiner med bokhylle-trykk! Heng dem opp oppunder skråtaket. Og voilà: instant happy whiskymiljø! Legg til en god lenestol med lett ørelapptendens for maksimal effekt.So, please, oh please, we beg, we pray, go throw your TV set away, and in its place you can install, a lovely bookcase on the wall.  ~Roald Dahl

 Vel... Vi gjorde faktisk det. Ikke kastet TVen, altså, men ga den bort. Han som fikk den ble hoppeglad. Og vi hadde ikke prioritert å henge den på veggen engang, og kjente at vi klarte oss godt uten.
Men . Så snudde vi på flisa og på oss selv, og fikk kjørt den endelige spikeren i kista til Roald Dahl...
Moahaha! Biblitoekbaren var bare en avledningsmanøver! En decoy! Den beste måten å kamuflere en TV som jeg kunne komme på. Vi kjøpte oss en ny, stor og bra en. Den er smartere enn meg og smartere enn deg. Hvor smart finner vi ut den dagen vi gidder å koble til kanalene. Foreløpig har vi det viktigste koblet til, nemlig DVD-spiller med "shark tank"-plata i... Opphenget er fra Vogel, også ganske smart. Man kan dra hele greia ut og sidelengs og opp og ned, akkurat som på hotell.
Let the Day of the Daybed begin! Sofapoteter unite! Og jeg tar gjerne et glass whisky til den filmen, takk ;)

2 kommentarer:

  1. Å, så fint!!!!
    Så faktisk ikke at det var gardiner med en gang, så der klarte du den bragden! :D

    SvarSlett
  2. Touché! Mission accomplished ;) Vi har hatt folk på besøk også som får seg en liten støkk når de plutselig oppdager det, tihi!

    SvarSlett