torsdag 5. desember 2013

Det juler seg tilDet er ikke så lett å henge med i svingene alltid, når nærbutikken ligger litt bak i løypa. Men for noen få dager siden byttet de ut sommerplakatene med noen med bilder av pepperkaker på, og da var det på tide å ta hintet og hoppe rett inn i advent.
(Ja: disse bildene var fra slutten av november). Heldigvis kan vi alltid stole på tabloidene i slike tvilstilfeller, og om de ikke innfrir har vi alltids julemarsipanen...


Så! Bare å brette opp ermene, altså, og spa opp "juleposen" fra boden. Der er det mye rart, og Snåsakokken er helt konsekvent på at det ikke er lov å åpne den engang før 1. desember. Men når kalenderen faktisk skulle være ferdig i god tid før 1. desember, snek jeg ut kalenderjuletreet mamma sydde til meg i min glade fjortistid. Og lukket lengselsfullt posen igjen enn så lenge, til sukk fra små reinsdyr og engler og kuler.


Det er egentlig så enkelt at det blir ekstra genialt, dette 3D-treet. Små ringer er festet på to av sidene, slik at pakkene som festes i dem gjør at treet står stødig som et...vel...tre. Forutsatt at du er over middels gjennomtenkt når du velger ut hvilke pakker som festes hvor, vel og merke.
Årets pakker er nesten utelukkende fra vår rimelige venn av en butikk, TGR. Hurra for små morosaker, en hel del nyttigsaker, og den påkrevde andel snop! Fordelen med denne butikken er også at man alltid ender opp med å kjøpe minst en ting man ikke trengte også, og at det sjelden koster mer enn 20-30 spenn. I år ble denne utskeielsen en flott flamingohatt som Snåsakokken kan bruke på scenen når han spiller konsert med bandet sitt.
...Ved nærmere ettertanke går nok ikke flamingohatten i "ikke-trenger-kategorien" likevel. Får stikke innom der en annen dag og ta en kikk...
Det var kos å kjenne julestemningen sige på mens jeg satt der med de små pakkene, umedgjørlige teipbiter og julemusikken på. Men det ville jo ikke vært noen overraskelse for meg å åpne pakker jeg selv har kjøpt og pakket inn? Og Snåsakokken er definert motstander av kalendere for folk som ikke er hjemme hele adventstiden (som vil si oss). Nei, treet tok seg en tur i posten til en god venninne. Da blir det overraskelse hver dag. Så fremt ikke hunden hennes spiser det opp, da, han spiser det aller meste.


Ble det kalender på deg i år, da? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar