onsdag 10. oktober 2012

Poteten har landet!

Hvem er jeg til å motstå et deilig ordspill på "pottit-landet"? Den sjansen byr seg vel kun en gang i året sånn omtrent. Iallfall for oss med hageparsell!

Du harver som du pløyer, som mine venninner pleier å si. Vi hadde stort sett fokus på potet i år, og det var vi ganske glade for. Vi plantet til og med alle poteters far, den såkalte "farsarva", som hadde stått og grodd seg grotesk i ukjent antall måneder i huset vi ryddet i sommer. Med litt dårlig oppfølging fra vår side, var vi spente på om vi ville kunne høste noe som helst. Men skulle du sett: jommen ble det avling på oss bønder i by'n!
 En hel haug med poteter i alle størrelser og fasonger! Yeah! De minste var på størrelse på lillefingerneglen min, og Snåsakokken måtte le etterhvert som vi fant dem, siden det hørtes ut som jeg snakket til en liten valp eller en baby. Nommin!
Gulrothøsten minte mer om da jeg hadde grønnsakshave som liten, og ikke hadde tålmodighet i det hele tatt. De bittesmå gulrøttene er søte og gode, men det kan hende jeg skal jobbe med tålmodigheten til neste år. Eller ikke.
En test måtte til, så for anledningen lagde vi en stor kjele fårikål for to! Fårikål er ikke fotogen mat, men vi stoler på den gode assosiasjonsverdien. Norsk mat på sitt aller beste... Og potetene var mye bedre enn butikkpotet!
Høstingen ga mersmak på flere måter. Min lett skjulte indre øko-hippie kriblet litt i tærne, og kjente seg i pakt med naturen. Å høste på høsten - hva kan vel være mer naturlig? Også passer det så godt med hva resten av dyra og plantene holder på med...
Bare noen dager etter vår vellykkede potet-dag, ble forresten parsellene utsatt for hærverk... Utrolig kjipt å tenke på alle dem som har lagt tid og omsorg i dette, for så å finne det hele ramponert. Så for vår del var det kanskje ikke så dumt, sånn "kampen sett under ett", at vi er noen utålmodige jævler? En av dagene må vi stikke bort og bygge opp parsellen vår igjen slik at den er klar til våren. Alle ødeleggende duster kan ta seg en bolle (og bli oppblåste og kjipe i magen)!4 kommentarer:

 1. Så fantastisk! Likte godt de mini-potetene, hihi :)

  Ahh, folk må være ganske stusselige for å drive hærverk mot noe så flott.. Flaks at dere fikk dem opp i tide!

  SvarSlett
 2. Minipotetene skal pannestekes med hvitløk og olje :) Hvem kan be om en bedre skjebne? ;) Og, nei, det er ikke lett å forstå seg på slikt... Duster!

  SvarSlett
 3. Pottitt <3
  Ja, duster, blir så sint over at ting ikke kan stå ifred! :(

  SvarSlett