mandag 30. april 2012

Tørketilstander på kjøkkenet

Noen ganger må jeg bare handle på det umiddelbart hvis jeg får en god ide. Så midt i gårdsdagens bake-og-rydde-frenzy (eget innlegg med oppskrifter og det hele kommer, hurra!) tok jeg meg tid til å pynte litt opp på de stusselig hvite kjøkkenveggene...


 Kjenner du igjen klypene?



Og før du spør: nei, miljøstrien skal ikke være der til evig tid. Oppussing er ressurskrevende greier, og badet trakk det lengste strået i denne runden. Kjøkkenet venter tålmodig på tur...



Og så slumpet familien til å være ekstra dyktige på "markedsorienterte" bursdagskort i år. Sjekk bare dette:


Katt og badekar samtidig! Med bobler! Også dette, da, med to puser:



Det lure med min nye miniklessnorløsning er at fine ting kan henges opp med en gang. Yeah! De tomme klesklypene forble ikke tomme mer enn i noen få timer...







Fint, ikke sant? Slår en tom vegg any day!

søndag 29. april 2012

Stas, spas og kalas!

*partytut*

Fredag var det Kaniitabursdag! Litt eldre, forhåpentligvis klokere, og enda litt bedre kjent med meg selv. Men først og fremst: bursdag! Yeah!

Så aller siste kursdag gikk noe lettere enn den kunne ha gjort. Varmet opp med kake til frokost (en overraskelse fra Stine, som også var stuck på kurs, stakkars. Litt gjensidig moralsk støtte kommer godt med, og har nok utgjort forskjellen på liv og død for oss to denne gangen. Og, nei, vi overdriver (nesten) ikke.)...


 ...og fulgte opp med rosévin etter lunsj, i sofistikerte omgivelser med taffelpianomann i bakgrunnen.  Livlig? Brisen? Who can tell? Vi glemte iallfall kurset i noen deilige øyeblikk! Bortsett fra at vi mumset sjokolade som gale begge to, tror jeg ikke noen merket noe da vi kom tilbake.


Og så, få timer etter, var vi offisielt ferdige med tullekjipekurset for evig og alltid. Lykke! Tok tid å få kontakt med følelsen, vi var nok i sjokk en stund...

Svisj, til puben for å feire med venner!




Selv om den beste presangen seff er å skravle og fjase med deilige folk, hjelper det jo litt med innpakkede presanger også... 

 





Søte Rakel hadde satt sammen tidenes overraskelsespakke, full av moro-fine-hurra-ting! Fargeglade greier til leiligheten, og småting jeg kan bruke når jeg syr og fikser. Koste meg med å gå gjennom det hele en gang til i dagslys! Her skal det henges opp og tas i bruk!










...tipper disse flotte tilskuddene til bling-garderoben kommer fra den fantastiske butikken Helt Sort. Hurra for fine pynte-stæsje-greier! Og hurra for Stine som skjønner greia med greiene!


 Ta-daaa! Sminkeavdelingen!




...og det mer romantiske hjørnet.








Og dette var bare et utvalg. Heldig'R'Us!

Og siden jeg ikke er snauere enn at jeg feirer hele helgen, har dagens litt labre kropp fått både "fyllesykepai med alt"TM, kake og en lang tur i sola i det nye nabolaget før det var dags for å rydde og ordne til søndagens familiefeiring. Endelig er våren, som jeg tror tok seg permisjon eller noe, tilbake for fullt igjen!




Jeg tror forresten ikke du har lyst til å gå på epleslang her i nærheten... Mulig et skikkelig bra plommetre er fristelsen som får meg til å ta sjansen, men inntil jeg finner det ut får gjerde og port stå i fred.


 ...sånn omtrentlig iallfall.








 Pusene liker også at det er vår og bursdag. Én ny pose kan bety en halvtimes lekeprosjekt. Og da har vi ikke engang involvert esker eller gavebånd! Woh! Det lover for en deilig kattesøndag her på vårlige Bjølsen.


onsdag 25. april 2012

Positiv tenkningTM

Jaja, det viste seg at jeg ikke overdrev beskrivelsen av hvor uhorvelig ulidelig kjedelige kursdagene denne uka ville bli... Når selv to biter banantwist (endelig er den tilbake i posen! Et under at ikke fler har den som sin favorittbit?) faller på stengrunn, og apatien tar overhånd igjen, ja da er det ille fatt. Virkelig ille.




Deilig da, å komme hjem til stadig nye oppdagelser og små fikse-ordne-heter.

Flere ganger i utpakkingsprosessen har det vist seg at jeg har flaks - eller god sans for timing kombinert med en ubevisst superhukommelse. Det resulterte i at påskepynt og påskeegg var noen av de få tilgjengelige tingene overhodet da påsken nærmet seg. Ingen kniver, ingen stekepanne, men påskeegg, det var i boks. Akkurat slik det skal være.

Så da kan du tro jeg var fornøyd da jeg i en av de tre eskene jeg orket å pakke ut av ikveld fant...


min hjemmesnekrede 17.mai-hårpynt! Yeah! Ikke et øyeblikk for tidlig! Tenk så utgjort det hadde vært å måtte lage en helt ny fordi jeg ikke fant den, og så finne den 18. eller 19. mai (og måtte gå med to stykker neste år - litt i overkant selv for meg!).

Og så kom jeg over en ting jeg glemte bort i haugen av loppefunn jeg viste frem her om dagen. Et koselig lite sølvplettfat, som foreløpig er bebodd av hårnåler og en tiara. Liker at ting speiler seg i det - og blankere skal det bli når sølvpussen melder sin ankomst!


Godt at et teit kurs ikke får ødelegge en hel dag, men bare litt over halve.

I løpet av uka er målet at det skal bli stadig ryddigere her, og stadig færre esker og blå poser. Da blir det straks koseligere å ta bilder også, tenker jeg. Hurra for det!

And the winner is...

Her har Kaniita gått i overlevelsesmodus, hun skal nemlig på verdens kjipeste kurs nok engang. Brrrr... Så kun en kort oppdatering nå, før løvens hule venter - en hel dags hardt arbeid med å se våken ut selv om øynene vil gli igjen av kjedsomhet. Og så: to hele dager til med det samme.

*trommevirvel*

Har gleden av å utrope den verdige vinneren av mikrobadstubollekonkurransen! Er du spent? Woooo...


Seieren viste seg å være suveren. Mens taperbollen lakk og lakk, holdt dette blomstrete vidunderet på hver dråpe gjennom hele racet! Yeah! *klapp klapp klapp*

Den kasserte kjempebollen har fått nye arbeidsoppgaver innenfor bedriften.


Mens jeg gruet for kurset igår kveld rakk jeg å pakke ut hele syv IKEA-poser med stoffer. Effektivitet'R'Us!


 Fint med paljettstoff-discokuleeffekt i skapene?


Hvis jeg ikke oppdaterer bloggen i løpet av et par dager nå betyr det at jeg kjedet meg til døde på kurs...

søndag 22. april 2012

Det er ikke skrot alt som glitrer

 Jeg er den første til å innrømme at det høres suspekt ut, men: jeg digger å bo i nærheten av en hel skokk med barneskoler! Jo nærmere jo bedre! Nok en fordel med mitt nye nabolag, dette. Nå som det er loppemarkedsesong er det bare å brette opp ermene og nyte...


På Tåsen skole var det tydelig at lørdag nok hadde vært god-dagen, og da holder det ikke å være tidlig pip-pip på søndagen. 


Men jeg kan ikke si jeg led noen nød akkurat. Nok engang er det nyttig å ha litt annerledes smak enn mange andre...


Favorittkuppet idag var nemlig denne flotte livbøyen! Et må-ha til ethvert maritimt toalett. Tenk bare på anledninger der folk kanskje har falt for langt oppi. Redningen er alltid nær fremover, hurra! Ellers er jeg også superfornøyd med både stort og lite speil. Og ikke minst: plastikkdruene! Hårpynt eller interiør? Ja takk begge deler! Eller kanskje de bakes inn i et hittil u-designet klesplagg?




I tillegg til diverse små og store steinskultpturer (og en liten Snehvit i plastikk for å lette litt på stemningen, den ble noe trykket), er jeg ganske happy med to creepy dukkebyster! De to kommer nok i en egen feature her på bloggen idet jeg har hatt tid til å style dem og pakke ut en hatt til hver.


Neste potteplante havner oppi denne:


 Woh! Identisk turkisfarge som trappa, og genial 70-tallshappy match med "telefonbordet" som står i gangen. Her kan nøkler, kritt og alskens småstæsj virkelig hygge seg!


 ...og så til tacky-avdelingen. Det kommer til å se annerledes (og mindre tacky) ut når tingene er i bruk og i sitt rette element. I det minste håper jeg det.




Selve målet med turen var tross alt å finne mikro-badstubøtte. Fint da, at jeg fant tre kandidater som fikk bli med hjem (5 kr/stk, moahaha!). To av dem nådde til finalen og står nå i vasken og trutner. Blir spennende å se hvilken som vinner. Den til høyre har vært min favoritt hele veien, mens Snåsakokken holder en knapp på den til venstre...




For meg som elsker krumelurer og herskapelighet, og aller helst spiser frokosten på sølvplettbrett, var dette en skikkelig godbit. Gammel er den også. Lurer på om det kanskje var en 25-årsdagspresang til en eller annen? Den blir fin til nøtter, søndagsfrokostsyltetøy, isbiter eller en kremklatt...




En liten bunke aviser fra 1945 gikk også gjennom nåløyet (som jo ikke er så smalt, må vi kunne konstatere?).






Og da, til dagens dom. Denne loppemarkedkjenneren må ærlig innrømme at Korsvoll Skole trakk det lengste strået idag (*klapp klapp klapp*). I tillegg til gode priser og flest godbiter igjen på søndag, tilbød de søt tilleggsunderholdning fra småjenter som spilte Metallica på gitar (og selvfølgelig syntes de selv var grisekule og veeldig flinke), og generelt god stemning. Det skal sies at kafeteriatilbudet ikke er med i vurderingen denne gang, da jeg allerede har spist nok kake for noen uker.

Nå som jeg har gitt nabolagets korps et økonomisk løft, forventer jeg at de utsetter marsj-start på 17. mai i minst en time!