tirsdag 31. januar 2012

Et godt alternativ til Elixia?

FlyttingTM - for deg som ønsker eksplosiv styrketrening kombinert med ypperlig trening av kjernemuskulatur, og med intervallbaserte kondisjonsøkter innimellom. Frisk luft og roser i kinnene inkludert! Buns of steel til alle! (NB: 5. etg uten heis anbefales for optimalt treningsutbytte!)















 
 ...så gjenstår det bare å motstå den tradisjonelle "flyttepizzaen" så den ikke nuller ut treningseffekten! Lykke til ;)

Batteri-loopen

Og der var jeg tilbake til temaet som gjorde at jeg først fikk øynene opp for at jeg var på interiørkjøret: blandebatterier. Som en annen duracellkaniita kan jeg bli lett rusa når jeg etter timers leting endelig finner det jeg er ute etter. Det skulle ikke være så vanskelig, men se der; det er det.

Jeg trodde alt var avgjort da jeg for noen uker siden valgte dette:
Enkelt og dekorativt, syntes jeg. Aller helst ville jeg hatt dette, men det var ikke tilpasset norske krav, og i overkant dyrt:



Ikveld fikk jeg en mail nummer to fra Herr Baderom (mail nummer én informerte om at italiener-issues gjør at et par av flistypene ikke vil være leveringsklare før badet etter planen skal være ferdig. Og som Snåsakokken helt riktig kommenterte fra sidelinjen: "da lukter det føkk-øpp". Så imorgen er halve dagen dedikert til jakten på flis med riktig skogsfeel - igjen). Han har fått info om det blandebatteriet han trodde det var ok at jeg hadde valgt, og det viser seg at det heller ikke er tilpasset norsk standard! Hva er det med den norske standarden som ikke tillater pene blandebatterier? Argh og mjæh! (Jada, jeg vet at dette i det store og det hele er helt uviktig og bla bla bla...)

Så: jeg måtte lete igjen, og fant dette:






Det blir isåfall veggmontert, som den nederste, men det fantes ikke bilder av den med vann i. Fin?

Så da gjenstår bare å få høre fra Herr Baderom igjen. Kanskje jeg slipper en runde til?

søndag 29. januar 2012

Håndverkeren lever endelig opp til sitt navn...

Alex, eller egentlig Aleksandras, fra Litauen driver med sparkling og maling og lett snekring i leiligheten. Alt har gått på skinner så langt, og jeg har hatt mye moro med hvor dårlig min egen engelsk blir idet vi snakker sammen. "Yes yes" sier Alex. "Yes yes" sier jeg, "and maybe some lists over there?" "Yes yes yes".

Jeg har innimellom tenkt at folk som klager sin nød over forsinkede håndtverkere, håndtverkere som ikke møter opp til avtaler, og håndtverkere som skriver regning med gaffel kanskje har vært spesielt uheldige. For det finnes jo punktlige, pliktoppfyllende eksemplarer også? Eller?




Nei, det gjør ikke det. Det er vitenskapelig bevist (nyere amerikansk forskning etc, tihi!). Ikke kan han si fra i god tid heller, eller spørre om det er ok. 11 dager forsinkelse vil skape praktiske utfordringer siden badet skal rives allerede neste uke. Og: "today I have calculate a little, and price for the work going up" - nærmere bestemt til omtrent det dobbelte av det som var avtalt. Ikke si fra idet du ser det skje, og spør om det er greit. Neida, bare gjør det, og si fra i etterkant...

Lurer på om håndtverkere har egne fag som går på å plukke av dem eventuelle kommunikasjons- og høflighets-skills? Med valgfag "andres tid er ikke viktig"?

Men jeg er så glad for at det blir fint i leiligheten at jeg ikke klarer å være langsint. Idag skal vi flytte et stort lass inn i et av de ferdige rommene. Der skal møblene stå og trippe av forventning til vi skal spille tetris med dem etter oppussingen. Moro i vente!

lørdag 28. januar 2012

"Plastelinaklumpen"

Alle utgangspunkter for prosjekter pleier jeg å kalle "plastelinaklumper" (selv om det veeeldig sjelden dreier seg om faktisk plastelina). Akkurat som i barnehagen, kan det meste formes som du vil, bare du har et god klump med materiale - helst i de fargene du vil, og ikke dem som ble til overs ;)

Da jeg nettopp kom over bildene fra prospektet til leiligheten, lo jeg godt, og tenkte at det kanskje ikke er så rart at den lå ute i månedsvis før den ble solgt. Og slik jeg ser det, handler det ikke om selve plastelinaklumpen, men om presentasjon. Bildene er ganske uflatterende, og virket nok stikk motsatt av de fleste andre prospekt-bilder, som i mange tilfeller gjør at man forventer for mye, og ender opp på visninger man aldri skulle dratt på (Skuffet oppmøtt på visning: "Jeg syns det så ut som leiligheten hadde balkong i prospektet?... Megler: " "Neida, det var naboens"). Til vår fordel dette, altså. Tenkte det kunne være moro å vise før-bildene, slik at etter-bildene som kommer fremover blir satt enda større pris på:


En luring har malt plankene sine med vannbasert maling... Borettslaget skal rehabilitere alle takterrassene nå snart, så da blir det både fint OG dryppe-ned-til-naboen-sikkert. Yeah!

Her har selger hengt opp de fineste håndklærne sine for å skjule hull i veggen som han, handy som han er, har tettet med... teip! Sånn blank teip fra bokhandelen. Gjørra sjæl!

Selv på vaskerommet kommer storkjøkkenfetisjen til selger til syne. Her slår vi ut veggen og bygger drømmebadet! (Drømmebad på ordentlig, altså, siden jeg så det i en drøm, våknet, og tenkte "hvorfor ikke?")



Hovedarenaen for storkjøkkenfetisjen. Det syns ikke, men det er 15 stikkontakter over benkeplaten, så vi kan opprette arbeidsstasjoner bortover med 15 stavmiksere eller noe. Merk de robuste kjølerom-på-hotell-flisene...



Her blir det syrom. Sjekk det flotte rotet til selger, med en velplassert, nydelig sofa foran. Styling'r'us!

Merk hvordan mange av gjenstandene kuttes pent i to av denne dyktige fotografen... Her blir det som nevnt tidligere maritim ekstravaganza idet jeg skal kitchifisere rommet til det ugjenkjennelige. Ikke lenge til nå!



Dette furuskapet ønsket selger at vi skulle overta, han syntes selv det var veldig fint og praktisk. Her blir det soverom - men uten et eneste furu-fnugg!


fredag 27. januar 2012

Slapp av - han står vid rodret!

Tihihi... Sjekk mitt siste Finn.no-kupp:




Nå er det altså avslørt: istedenfor å prøve å kamuflere at det separate toalettet som vi ikke har råd til å pusse opp akkurat nå er grisestygt, har vi kommet opp med den ultimate plan: kitchifisering! Vi fokuserer altså på å lage det styggere, ikke finere. Selv om Snåsakokken til vanlig lar meg være estetisk ansvarlig, tillot han seg å komme med et ønske akkurat i denne sammenhengen. Trivsel på toalettet er tross alt essensielt. Jeg har blitt bedt om å gå bananas rundt temaet "maritimt". Moahaha, yarr, og en kasse med rom! Dette blir moro! Si fra hvis noen har en utstoppet måke eller to til overs!

På den mer relevante og nyttige siden, har jeg idag lært at man kan få en halv banan (med skallet på) til å ligne en delfin hvis man setter den på noe med "sårflaten" ned. Ble så opprømt over denne viktige kunnskapen at jeg glemte å ta bilde, kan legge ut et neste gang jeg har en banan i hus...

God helg pårrei! :D

torsdag 26. januar 2012

Hot and cold

(NB: overskriften leses med denne i bakhodet)

Idet jeg prøver å bli venner med min mac (vi har også et hot and cold-forhold, nemlig. Fremdeles.), kommer jeg over mobilbilder som ikke er dem jeg leter etter. Blant annet fra vinteren ifjor:












 ...og i år freaker Dagbladet ut og kaller stusselige 8 minus for Sibir-kulde, moahaha!

Snaaart vår, yeah! Alle hjerter gleder seg til vår-Bjøls-o-rama her i huset :D






onsdag 25. januar 2012

På rett kurs?

Brrr, denne uka er det obligatorisk og grisekjipt kurs. Lange dager, dårlig luft, lite nyttig input, og absolutt møteplikt. Heldigvis er min gode venninne Stine stuck der sammen med meg, så vi kan hjelpe hverandre med motivasjonen. Forrige gang vi var på samme kurs, lot vi oss inspirere av utsikten, og fantaserte om et aldri så lite hopp:



Jeg tok med gelé og blåbær for at vi skulle holde oss våkne. Denne gang har jeg et anti-raffinert-sukker-prosjekt på gang, og måtte ty til store mengder kaffe og frukt. Ikke like vellykket. Skjønner nå hvorfor møte- og kursfolk er kake- og Mozell-junkies.


  





Her blir det ikke tid til å stikke nesa innom i leiligheten og se fremgangen engang! Men jeg er lur, og har installert Jotun-app på telefonen så jeg kan tenke farger innimellom. Vi skal ha en turkis trapp, tenk det! Så gjenstod det bare å finne på noe lurt til selve trinnene. Det er så vanskelig, mange av nyansene ser nesten like ut, også blir de annerledes på en hel flate uansett. Så jeg bestemte meg for å gjøre som når jeg kjøper balkongplanter hver vår: velge ut fra navn. Eksempler på flotte planter som trivdes sammen var for eksempel Gladys og Dr. Picard... Så, siden trappen er en trapp, gikk jeg for Jotuns Solid. Det skulle sørge for mer enn god nok trappsk karma, yeah! Den passer godt sammen med fargen på veggen også, den heter Marrakesh og ser slik ut:



Gleder meg skikkeliginnmarimye til jeg får lastet opp bilder igjen, og finner frem i kaoset på macen (ja, macen og jeg har hatt samlivsproblemer en stund, mulig vi trenger en god terapeut)... Også gleder jeg meg til vår, og til å pakke ut alle klærne mine!

tirsdag 24. januar 2012

Tribute to Teisen


Jeg bodde i min egen leilighet på Teisen i seks år. Nøklene fikk jeg ironisk nok på Frigjøringsdagen, hehe! Fra jeg våknet i tom leilighet på luftmadrass med vårlys strømmende inn og frihetsfølelse og forventning brusende i kroppen, har vennene mine, kattene og jeg ladet hver vegg med deilig, varm energi. Hva disse veggene ikke har sett, er ikke verdt å se (kanskje ikke helt sant, men nesten)!




Da jeg bestemte meg for å flytte for å bli samboer, var jeg veldig ferdig med området Teisen. Ikke akkurat verdens navle, jeg savnet en nabolagscafé, en butikk, og kanskje en park... Men selve leiligheten vil jeg huske som stedet jeg ble trygg på meg selv, rettet meg opp i ryggen og ikke rødmet hvis noen kalte meg Kvinne. Stedet der kreativitet fikk boble uhemmet, med eller uten rødvin og gitarspill. Klager fra naboer, kaker fra andre naboer, kranglenaboen vegg i vegg som jeg alltid syntes synd på, men lot meg irritere over likevel. Pensjonistene "mine", som nå må klare seg selv. De har bein i nesa, så det skulle nok gå fint...




Bildene er fra da jeg hadde visning før salget (noe må jeg ha gjort riktig, det gikk som skudd i ost). Syns litt synd på den, den ser så naken ut... Så ryddig tror jeg ikke jeg ville trivdes med å ha det. Ikke så rent heller, haha!
















Kunsten i leiligheten ble til i løpet av en måneds tid med lite søvn og mye rødvin, parallellt med oppussing og interiørshopping. Min vakre venninne Anette er maleren, jeg var shopperen. Jeg er en habil shopper, både når det gjelder klær og interiør ;) Men ikke så flink som Anette er til å male.





















Bye bye, Teisen, good bye! Takk og farvel :)